Klantcase

De groei van

Zonnepanelen Noord 

Zonnepanelen in Groningen
Zonnepanelen Groningen en Drenthe

Vanaf de start van zijn onderneming was een ding duidelijk voor Henk Reder, oprichter en mede-eigenaar van Zonnepanelen Noord; als ik succesvol wil zijn in de zonnepanelenmarkt, dan heb ik zowel software als kennis nodig. Inmiddels staan we in een hagelnieuw bedrijfspand en werken er dagelijks zo’n 40 medewerkers aan het verduurzamen van het noorden van het land én Spanje.

40 medewerkers

4 vestigingen

4,9 sterren review

Hij vond niet alleen de software bij 2Solar, maar ook de kennis in de vorm van mentorschap van Erik-Jan van de Worp, mede-oprichter en CEO van 2Solar. ‘Ik zocht iemand die kon helpen op zakelijk vlak en mij kon coachen op het gebied van het opzetten en runnen van mijn solarbedrijf. In de rol van mentor heeft Erik-Jan veel tijd met ons besteed aan het laten groeien van ons bedrijf.’ Zo ontstond de basis voor wat later een jarenlange samenwerking zou blijken te worden. 

Professioneel bedrijf begint met een professionele uitstraling 

‘Het begint allemaal met een goede offerte. Als je die niet hebt, dan kun je commercieel niet succesvol zijn’, zegt Henk. In de zoektocht naar software waarin hij offertes en calculaties kon maken, kwam hij destijds bij 2Solar terecht. Naast de legplan-, offerte- en crm-module zet Zonnepanelen Noord inmiddels ook de planningsmodule in en maken zij veelvuldig gebruik van de mobiele app. ‘2Solar was destijds het eerste bedrijf waar ik een afspraak mee had en ik heb er geen moment spijt van gehad.’  

Snelle groei 

Hoewel Henk altijd al geïnteresseerd was in duurzaamheid en de energietransitie, was de wens om een bedrijf in zonnepanelen te beginnen niet het enige business idee van Henk. ‘Het was dat, of een snackbar. Maar een combinatie van beide zou in deze tijd van hoge energieprijzen nog niet eens zo gek zijn’, zegt Henk gekscherend. 

Uiteindelijk werd het dan toch dat zonnepanelenbedrijf en niet onverdienstelijk. Inmiddels is Zonnepanelen Noord met drie Nederlandse vestigingen, 50 installaties per week en 12 installatieteams, in razend tempo uitgegroeid tot een gevestigde naam in de regio. Maar de ambitie stopt daar niet. 

Airco’s, warmtepompen en andere oplossingen 

Inmiddels zijn onder andere ook Zonnepanelen Friesland, Zonnepanelen Oost en ZPN Installaties toegevoegd aan de holding. Die laatste onderneming richt zich voornamelijk op de installatie van airco’s en warmtepompen. ‘We zetten 2Solar ook in voor de verkoop van deze duurzame oplossingen. Daarnaast zetten we 2Solar ook voor ons bouwbedrijf Bouwend Noord, Zonnepanelen Overkapping en de andere ondernemingen in’, vertelt Henk’  

De grens over met 2Solar 

Zoals gezegd: de ambitie is groot. Naast de verbreding van het aanbod van duurzame energieoplossingen, zet Zonnepanelen Noord ook de stap naar het buitenland. Compagnon Rutger richt zich voornamelijk op de internationalisering richting Spanje, onder de vlag Solar Costa Blanca. ‘Naast de mooie kansen voor solar, is Spanje ook nog eens een prettig land om meer tijd in door te brengen. Ook niet onbelangrijk’, aldus Rutger. Aangezien 2Solar nu ook in Spanje beschikbaar is, kunnen we de strakke operatie die we in Nederland runnen, vrij eenvoudig in Spanje opzetten.  

Service door nabijheid 

Ondanks de snelle groei van Zonnepanelen Noord is er nooit ingeleverd op service of kwaliteit. Henk: ‘We willen gewoon altijd in de buurt van onze klanten zitten, zodat we een uitzonderlijke service kunnen bieden’. De 188 lovende reviews op Google zijn hiervan het bewijs. Met gemiddeld 4,9 sterren van de 5 levert Henk met zijn mensen uitstekend werk.  

Zonnepanelen Noord is nog lang niet uitgegroeid. ‘Naarmate je groeit, wordt het steeds belangrijker om grip te kunnen houden en 2Solar software helpt ons onze span-of-control te vergroten en behouden’, aldus Henk. 

Klaar om efficiënter te werken?

Benieuwd hoe 2Solar jouw bedrijf helpt groeien? Vraag een vrijblijvende demo aan bij een van onze experts.