2Solar blog

Nieuwe hoogtes bereiken

als Developer

Samen met je collega’s nieuwe hoogtes ontdekken? De top bereiken binnen je vakgebied? Bij 2Solar zorgen we met trainingen, meet-ups en kennisdeling dat we steeds weer bijleren en blijven groeien als developers.

Wij bouwen aan een snelgroeiende SaaS-oplossing die bijdraagt aan de efficiëntie van solar-installateurs en de energietransitie. Omdat we zo snel groeien is het belangrijk dat we als developers ook blijven groeien in ons vakgebied. Nieuwe technieken volgen elkaar snel op, andere technieken blijven en verduurzamen met ons mee. Denk hierbij aan de inhaalslag die PHP maakt ten opzichte van de andere talen.

Maar ook nieuwe talen adopteren we binnen ons team. Zo draaien er diverse NodeJS microservices in ons landschap. Deze microservices gebruiken minder resources op AWS en zijn dus goedkoper in gebruik. Dat maakt een werkdag afwisselend en uitdagend. Wil je trouwens meer weten over ons landschap of over microservices? In mijn laatste blog “Transitie van monolith naar microservices” ga ik hier op in.

Kennis delen

Om snel te kunnen schakelen en ons kennisniveau uit te breiden zijn er binnen 2Solar diverse mogelijkheden om individueel of samen als team nieuwe hoogtes te bereiken. We vinden het als developers belangrijk om kennis te delen. Zo hebben we elke sprint een kennis-sessie met alle developers. In deze sessie krijgen developers een podium om de technieken te demonstreren waar ze aan gewerkt hebben.

Streamen

Onze developers zijn regelmatig te vinden op bijvoorbeeld Twitter, Slack kanalen zoals PHPNL en YouTube. Zo streamt Gertjan Roke regelmatig op Youtube tijdens het programmeren en is de Twitter tijdlijn van mij voornamelijk gevuld met mensen uit de tech stack. Doorlopend delen we nieuwe technieken, handigheidjes en tips binnen het team.

Trainingen

De developers van 2Solar worden echter ook gestimuleerd in kennisvergaring door het volgen van trainingen. Zo staan er binnenkort NodeJS en AWS trainingen op de planning, worden er regelmatige digitale trainingen gevolgd op platformen zoals Laracasts.com en serverforhackers.com en worden we ondersteund door de beste mensen uit onze tech stack en netwerk zoals bijvoorbeeld Roberto Ramadhin. Mensen die zeer veel ervaring hebben met snelgroeiende SaaS-oplossingen die je gewoon kan aanspreken op de werkvloer en actief mee kan sparren. Ideaal om je kennis te vergroten.

Ook het bezoeken & organiseren van meet-ups zoals de Laravel Meetup in het van Swinderen Huys in Groningen komen regelmatig aan bod. Zo hebben we in september een Laracon Online party georganiseerd om samen met andere belangstellenden te kijken naar de talks op Laracon. We zijn blij als developers dat dit soort meet-ups weer georganiseerd mogen worden. We kijken nu al uit naar de komende meet-ups. Kom jij ook?

2Solar Software zoekt nieuwe developers die willen meebouwen aan onze software! Wil jij Martens nieuwe collega worden?

Over Marten

Marten is onderdeel van 2Solars development team als ontwikkelaar en SCRUM master. Al 17 jaar weet hij de beste code te schrijven en hij is lid van de architectuurgroep binnen 2Solar waarin gekeken wordt naar de structuur van de software. Hij ontwikkelt oplossingen en zoekt nieuwe innovaties om de software nog beter te maken. Daarnaast begeleidt hij Jochem in zijn afstudeerstage van HBO-ICT. Regelmatig schrijft hij over wat 2Solar doet en gaat doen vanuit het development team.