2Solar Persbericht

Installateurs van 2Solar hebben vanaf 1 februari directe koppeling met
De Centrale BTW
Teruggave

Installateurs van 2Solar hebben vanaf 1 februari directe koppeling met De Centrale BTW Teruggave

Vanaf 1 februari 2021 is het mogelijk om via de software van 2Solar rechtstreeks de BTW terug te laten vragen op zonnepanelen. Het Zwolse softwarebedrijf is een unieke samenwerking aangegaan met De Centrale BTW Teruggave. Nog niet eerder was het mogelijk voor de installateur om zo snel en makkelijk de belasting op zonnepanelen voor de eindklant terug te laten vorderen.

Een Nederlandse particulier die zonnepanelen op zijn woning heeft laten monteren kan in principe de BTW terugvragen op de aanschaf en montage. Essentieel is dat de aanvraag goed wordt opgestart om een teleurstelling van de klant te voorkomen. De Centrale BTW Teruggave heeft daarom een BTW speciaal teruggaaf-pakket ontwikkeld om het online aanvragen van btw-teruggave te vergemakkelijken en de eindklant te behoeden voor een verkeerd uit te vallen aanvraag.

Vanaf 1 februari beschikt 2Solar software als eerste over de directe koppeling met De Centrale BTW Teruggave. Beide partijen hebben de handen in een gestoken om deze functionaliteit mogelijk te maken voor alle gebruikers van de 2Solar software. Met slechts een paar klikken regelt de installateur nu de aanvraag voor de eindgebruiker. Met de komst van deze functionaliteit kan de installateur met 2Solar software het complete proces reguleren.

‘‘Het scheelt vooral veel tijd.’’ vertelt Robbert Jan van de Worp. De installateur kan met deze koppeling in één keer, én op locatie bij de eindgebruiker de aanvraag versturen. Dit voorkomt een hoop administratieve werkzaamheden achteraf en kan fouten voorkomen. ‘‘Zowel de monteur als de eindgebruiker heeft hier baat bij. Het is gewoon een win-win-win situatie’’ aldus van de Worp.

2Solar is een all-in-one software voor alle processen in de zonnepanelenmarkt. Met een efficiënte keten van modules werkt de installateur slimmer en efficiënter. Van lead tot verkoop, van ontwerp tot beheer. 2Solar biedt de installateur een compleet platform.