2Solar Update

Vlaamse
luchtfoto’s
vergroten
slagingskans aanvragen

Het uitvoeren van een inspectie kost tijd en draait van tijd tot tijd op een teleurstelling uit. Voor zowel de klant, als voor jou als installateur is het vervelend wanneer de daksituatie niet geschikt blijkt voor een zonnesysteem en de opdracht niet door kan gaan. Het intekenen op basis van hoogwaardige luchtfoto’s biedt uitkomst.

Eerlijk is eerlijk: zo’n verloren bezoek is zonde van de tijd, want ondertussen heeft jouw adviseur er reistijd op zitten en is hij of zij minstens een uur zoet geweest met het voeren van een gesprek dat uiteindelijk voor de klant en jouw bedrijf niets oplevert. Die tijd had beter besteed kunnen worden aan een aanvraag die wel kan worden afgesloten.

Wat als je dergelijke situaties kunt voorkomen en de kans van slagen zou kunnen vergroten? Door van tevoren een korte check uit te voeren met behulp van luchtfoto’s uit te voeren bespaar je je klant en jezelf veel tijd.

Hoge kwaliteit luchtfoto’s om accuraat in te tekenen

2Solar biedt vanaf nu Plan3D luchtfoto’s van Vlaanderen van zeer hoge kwaliteit rechtstreeks in de intekenmodule. Inmiddels is 95% van de Vlaamse gemeenten in kaart gebracht. Ieder jaar staan er ruim 50 vluchten gepland om doorlopend nieuw beeldmateriaal toe te voegen en actualiseren. Luchtfoto’s ouder dan 2 jaar zul je niet vinden, waardoor je altijd beschikt over actuele luchtfoto’s waarmee je zeer precies een zonne-installatie op het dak van je klant kunt intekenen.

De luchtfoto’s zijn ongekend nauwkeurig, tot wel 3-4 cm (GSD, Ground Sampling Distance), waardoor je glashelder zicht hebt op de aanwezige schoorstenen, airco’s en andere obstakels op het dak. Schaduwcalculaties zijn op die manier eenvoudig en accuraat uit te voeren zodat je klanten nog beter kunt adviseren bij de aanschaf van hun zonnepanelen. Ook voor je montageteams is het prettig; zij zijn van tevoren goed op de hoogte van de situatie door de scherpe foto’s.

Plan3D luchtfoto van zeer hoge kwaliteit

Google Maps luchtfoto van lage kwaliteit

Klant heeft duidelijk beeld van zijn zonnedak

Zonnepanelen kunnen het aangezicht van een woning ingrijpend veranderen. Het is dan prettig om voor je klant een zo goed mogelijk beeld te schetsen van hoe hun huis eruit zal zien met de nieuwe installatie. Zo hoef je geen beroep te doen op het inbeeldingsvermogen van je klant en neem je onnodige twijfel weg. Je klant help je op die manier sneller beslissen waardoor jij sneller een handtekening ontvangt voor de gunning. Win-win.

Bonus: Met zo’n prachtige luchtfoto springt jouw gepersonaliseerde offerte er natuurlijk uit. Niet onbelangrijk in de huidige markt.

Drie Vlaamse iconen van boven

Voor de gelegenheid hebben we drie prachtige Plan3D luchtfoto’s geselecteerd van drie iconische gebouwen in België. Beeldschoon toch?

Atomium, Brussel

Gravensteen, Gent
Onze Lieve Vrouwekathedraal,   Antwerpen