Case Study – Januari 2024

2Solar’s Lead Scan: Een Sleutel tot Succes in de Uitdagende Zonne-energiemarkt 

De nieuwe 2Solar Lead Scan is voortgekomen uit een samenwerking met Zonatlas en wordt ingezet als een hulpmiddel dat speciaal is ontworpen om bedrijven in de zonne-energiesector te helpen bij het verbeteren van hun leadkwalificatieprocessen 

Met de huidige uitdagingen in de Nederlandse residentiële energiemarkt, waaronder de complexiteit rondom terugleverkosten en de onduidelijkheid over de salderingsregeling, zijn veel huiseigenaren terughoudend geworden in het investeren in zonnepanelensystemen. Echter, door de inzet van deze geavanceerde tool kunnen bedrijven in de zonne-energiesector de traffic op hun eigen website beter kwalificeren, hun verkoopstrategieën optimaliseren en een aanzienlijke groei realiseren, door hun tijd alleen te besteden aan aanvragen die daadwerkelijk opvolging kunnen krijgen.

Holland Climate Group en 2Solar’s Lead Scan 

Holland Climate Group, een toonaangevende aanbieder van airconditioning, zonnepanelen, laadpalen en warmtepompen, maakt al geruime tijd gebruik van 2Solar by Sollit. Recentelijk heeft het bedrijf met succes de “2Solar Lead Scan” geïmplementeerd om de kwalificatie van leads via hun website te optimaliseren. 

Holland Climate Group

Aan het woord: Pieter van Dijk, Eigenaar Holland Climate Group 

Implementatie van de 2Solar Lead Scan

“Als gebruiker van de 2Solar Lead Scan ben ik zeer te spreken over de voordelen die deze tool heeft gebracht voor zowel Holland Climate Group als onze klanten. De implementatie ervan op onze website verliep vlekkeloos. De eenvoudige implementatie was een aangename verrassing, waardoor ons team snel aan de slag kon met de nieuwe functionaliteit.”

Efficiëntie in Leadkwalificatie 

“Een bijzonder waardevol kenmerk van de 2Solar Lead Scan is de mogelijkheid voor onze klanten om op een gebruiksvriendelijke manier zonnepanelen op elk dak in Nederland te berekenen. Dit wordt ondersteund door Zonatlas data, die een zeer accuraat beeld geeft van de zonpotentie van gebouwen. Klanten krijgen hierdoor direct een concreet beeld van de mogelijkheden en investeringen, wat ons in staat stelt om zeer gericht het verkoopproces op te pakken. “

“Met de Lead Scan kunnen we leads efficiënt kwalificeren voordat ze deel uitmaken van ons verkoopproces. Leads vragen een offerte op via onze website, waarin ze enkele gegevens kunnen achterlaten waaronder hun adres. Dit stelt ons bedrijf in staat om op afstand het potentieel van een lead in te schatten, en hen vast van een indicatief voorstel te voorzien.  

Door deze tool te gebruiken, hebben we aanzienlijke verbeteringen gezien in de kwaliteit van de leads die we genereren via onze website. Dit heeft direct een positief effect op ons salesproces, waardoor we ons kunnen richten op de meest veelbelovende leads.”

Aanbeveling van 2Solar Software 

“Zonder twijfel zou ik 2Solar by Sollit en specifiek de Lead Scan aanbevelen aan anderen in onze branche. De impact op de kwaliteit van leads, gecombineerd met verrijkte klantgegevens, heeft ons verkoopteam in staat gesteld om zeer gerichte gesprekken te voeren tijdens de opvolging van deze leads. De gebruiksvriendelijkheid van de software was een aangename verrassing, en de naadloze integratie in onze bestaande systemen was een belangrijke plus. Kortom, de Lead Scan is een essentieel instrument geworden voor het genereren van kwalitatieve leads via onze eigen website.”

Profiteer van de 2Solar Lead Scan 

Wilt u ook profiteren van geoptimaliseerde leadkwalificatie en waardevolle klantinzichten? Ontdek wat de Solar Lead Scan voor uw bedrijf kan betekenen! 

Voor meer informatie over de mogelijkheden van de Solar Lead Scan kunt u contact met ons opnemen.