FD artikel

De katalysator in de energietransitie

Artikel FD Gazelle Nr. 97 – September 2021

De katalysator in de energietransitie

Stel; je kunt elke dag opstaan en bijdragen aan de energietransitie. Zonnepaneel, na zonnepaneel. De meer dan 450 klanten van 2Solar doen het. Dag in dag uit dragen zij bij aan een schonere wereld.  

Erik-Jan van de Worp, co-founder: ‘Wij zijn erg trots met onze 2Solar software bij te kunnen dragen aan de energietransitie. In de afgelopen 7 jaar hebben we vele installatiebedrijven en solarteurs kunnen helpen om structureel te kunnen groeien. Hierdoor zijn er via ons platform inmiddels meer dan 1 miljoen zonnepanelen-installaties geplaatst door onze klanten. Zij vormen samen dus de echte motor achter de energietransitie.   

Als familiebedrijf beseffen we des te meer hoe belangrijk het is om iets op een goede manier na te laten aan de volgende generatie. Daarom zoeken we continu naar oplossingen die de energietransitie verder kunnen versnellen en die tegelijkertijd de kosten hiervan verlagen. Gebruikers van onze software kunnen super efficiënt werken en daarmee de verwerkingskosten per opdracht laag houden. Co-founder, Robbert-Jan van de Worp beaamt: ‘Hoe efficiënter onze klanten kunnen werken, hoe sneller de verduurzaming vordert. De installatiebedrijven, zij zijn de echte helden in dit verhaal. Ik heb installatiebedrijven zien starten als eenmanszaak en zien uitgroeien tot een organisatie van meer dan 100 werknemers. Dan maak je echt impact met elkaar.’ 

Over 2Solar 

Bij 2Solar werken we dagelijks met meer dan 40 professionals aan de oplossingen van morgen. We zorgen ervoor dat de installatiebedrijven die klant bij ons zijn, klaar zijn om nieuwe duurzame innovaties aan te kunnen bieden aan hun klanten. Inmiddels helpen we ook innovaties als warmtepompen en laadpalen breed in de markt onder de aandacht te brengen. Van het salesproces tot de planning en het intekenen van zonnepanelen en het plannen van energieopslag; alles gebeurt vanuit het 2Solar platform. 

Die innovatiedrang kunnen we alleen waarmaken met de hulp van onze 2Solar familie. Een club bevlogen professionals die vanuit Nederland en de Oekraïne werkt aan de slimste oplossingen. We zijn altijd op zoek naar getalenteerde professionals om onze familie uit te breiden. Help jij ons mee om de energietransitie te versnellen? Wij gaan verder Europa in trekken.