Persbericht

Groen Lenen Santander
mogelijk in 2Solar

Per 1 mei kunnen onze klanten Groen Lenen van Santander Consumer Finance aanbieden. Daarmee wordt de drempel naar duurzamer wonen verlaagd, ook voor consumenten die de investering niet in een keer kunnen of willen missen en vergroot je jouw verkoopkans.

Klanten aanmelden met één druk op de knop

In het 2Solar platform manifesteert de samenwerking zich als een knop die het aanvraagproces voor de financiering in gang zet. De rechtstreekse koppeling met het systeem van Santander zorgt dat er veilig een financieringsaanvraag wordt voorbereid. Tegelijkertijd ontvangt de klant van de installateur alle benodigde informatie per mail. Nadat deze de laatste informatie heeft aangeleverd en de gewenste looptijd heeft gekozen wordt de financieringsaanvraag ingediend en beoordeeld.

‘Na goedkeuring wordt de installateur via het statusoverzicht in 2Solar op de hoogte gebracht en ontvangt de eindklant bericht per mail, aldus Bob van de Worp, Strategic Business Developer van 2Solar. ‘Vanaf dit moment kunnen de werkzaamheden door de installateur in gang worden gezet.’

Verantwoord verduurzamen

Bob van de Worp: ‘Wij geloven dat verduurzaming hand in hand gaat met een gunstig financieel plaatje voor alle partijen. Het is niet voor iedereen mogelijk om de investering in zonnepanelen in een keer op te hoesten en de toenemende prijzen verergert deze situatie.

Met deze samenwerking hopen we de drempel voor consumenten om hun huis te verduurzamen te verlagen, terwijl we het onze klanten, de installateurs, tegelijkertijd gemakkelijker maken om deze dienst aan te bieden. Daarom hebben we de handen ineengeslagen met een partner die ons op grote schaal en internationaal kan ondersteunen.’

Voorwaarde van een dergelijk partnership was wel dat leningen op een verantwoorde manier kunnen worden aangeboden. ‘Voor ons betekent dat onder andere dat er een mogelijkheid is om op elk moment extra af te kunnen lossen. Daarin vonden we al snel een partner in Santander.’

Directe maandelijkse besparing veelal hoger dan het termijnbedrag voor Groen Lenen

Marco Schreuders, Sales Manager, Santander Consumer Finance: Uit onderzoek blijkt keer op keer dat het grootste struikelblok voor verduurzaming van de woning en de energietransitie, de kosten zijn. Niet iedereen kan of wil de bedragen vrijmaken die hiervoor nodig zijn. Dat is exact waar Groen Lenen van Santander in voorziet. Groen Lenen is een financiering met een jaarrente van 6.9% in combinatie met een looptijd van 120 en binnenkort zelfs 180 maanden. Door deze combinatie is het maandbedrag van de financiering vrijwel altijd lager dan de maandelijks besparing op de energienota. Oftewel zonder eigen geld vrij te maken ga je per maand tientallen euro’s besparen en neem je deel aan de energietransitie.

In onze zoektocht om Groen Lenen toegankelijker te maken voor Installateur en consument kwamen we in contact met 2Solar vertelt Marco Schreuders van Santander. De software van 2Solar is toonaangevend en we kwamen al snel tot de conclusie dat een samenwerking voordelen voor iedereen zou bieden.

Door de samenwerking met 2Solar wordt het voor installateurs nu heel gemakkelijk om Groen Lenen als extra betaalmogelijkheid aan te bieden.

Voor de consument is Groen lenen tevens een uitstekend alternatief voor een tweede hypotheek. De financiering kan immers zonder tussenkomst van een notaris afgesloten worden: geen dure taxatie- en notariskosten. Bovendien wordt de aanschaf en installatie van zonnepanelen tot woningverbetering gerekend waardoor de betaalde rente voor Groen Lenen in aanmerking komt voor belastingteruggave.

Jouw klanten deze service bieden?

Als klant van 2Solar bied je jouw klanten laagdrempelig financieringsmogelijkheden aan vanuit 2Solar. Neem snel contact met ons op als je deze service aan wilt bieden.