Innovatie

Automatisch de hellingshoek berekenen

Bij het maken van een legplan kun je in 2Solar snel de hellingshoek van het dak invoeren. Maar dan moet je deze natuurlijk wel weten. We bieden daarom een aantal slimme tools waarmee je de dakhelling accuraat kunt berekenen, waarvan de automatische hellingshoek de nieuwste, snelste en meest precieze methode is. Zo bespaar je elke dag weer waardevolle tijd bij het opstellen van legplannen. 

Van 5 minuten naar nog geen 5 seconden 

Hoewel de vorige methode een slimme manier is om de dakhelling te berekenen zonder dat je ter plekke hoeft te zijn, gaat er wel tijd zitten in het doorlopen van het proces. Je bent al gauw 5 tot 10 minuten zoet met de calculatiestappen. Waardevolle tijd, die wij je teruggeven door dit proces te automatiseren. Met letterlijk één druk op de knop breng je de hellingshoek per dakvlak in kaart. 

Zeer accuraat 

Daarnaast is de nieuwe methode, gebaseerd op slimme algoritmes en verschillende databronnen extreem accuraat. Sofiya, ons Head of Product: ‘We willen installateurs de zekerheid geven dat de hellingshoek klopt. De precisie van de automatische calculaties is echt ongekend. Dat geeft nog meer zekerheid dat een systeem past op het dak, met als gevolg minder fouten.’ 

Waarom is de correcte hellingshoek belangrijk?

Om jouw klant een goed beeld te geven van de productiviteit van hun toekomstige systeem is de juiste hellingshoek van groot belang. Onder andere de azimut, oriëntatie en hellingshoek zijn hierop van invloed. Al deze informatie wordt meegenomen in de berekening voor de verwachte opbrengst van het systeem. 

Een schuin geplaatst paneel ziet er van boven kleiner uit dan deze in werkelijkheid is. Onze software gebruikt de hellingshoek om het paneel op de juiste manier en op schaal te tonen, zodat je zeker weet dat de ingetekende installatie ook daadwerkelijk past. 

Tijd over voor andere taken 

De hellingshoekberekening voor daken gaat nu dus tot 60 keer sneller, automatisch en met enorme precisie. Wij zijn benieuwd hoeveel tijd dit jou bespaart op een werkdag. Hoe ga jij die besteden? 

Klanten over de automatische hellingshoek

“Per legplan bespaart het me toch wel snel 1 minuut, in sommige gevallen nog meer. Bij de handmatige berekening moet je wat lijntjes en pijltjes goed zetten en dat gaat niet altijd in een keer goed. Als je dan rond 20-30 offertes per dag maakt, is dat echt tijdwinst!”

“De automatische hellingshoek is om twee redenen voor mij belangrijk: 1) het is een factor in de nettoberekening van opbrengst in kWh. 2) het bepaald in het legplan hoe de panelen passen op het dak.”
“Wanneer ik meerdere hellingshoeken met inmeten op de ’traditionele manier’ kost mij dit kostbare tijd. Nu kan ik met een klik op de knop snel de juiste hellingshoek inmeten. En hij komt aardig goed overeen met de werkelijkheid.”